Zaalvoetbal wederom stilgelegd

De meesten van ons zullen gisteravond gekeken hebben naar de persconferentie van ons kabinet. Een persconferentie waarin een gedeeltelijke lock-down is aangekondigd vanwege de zorgwekkende ontwikkelingen in het aantal corona-besmettingen.

Een van de aangekondigde corona-maatregelen raakt ons sporthart diep. Het besluit is immers genomen dat “amateurteamsport voor volwassenen” wordt verboden danwel deze activiteit wordt stilgelegd. Het gaat dan om teamsport voor personen met een leeftijd hoger dan 18 jaar en in een groepsgrootte van meer dan 4 personen. Dit betekent dat onze zaalvoetbalcompetitie met ingang van vanavond 14-10-2020 voorlopig wordt stilgelegd. Voor de duidelijkheid: het competitieprogramma de komende weken wordt tot nadere mededeling gecanceld.

Dit is een pijnlijke zaak want na een maandenlange gedwongen stillegging waren we weer lekker gestart met het spelen van wedstrijden in de hoop het vorige seizoen nog af te kunnen sluiten. We zullen ermee moeten dealen als competitie, maar moeten we ons realiseren dat onze gezondheid en die van onze families en vrienden het belangrijkste is wat we hebben en deze gezondheid koesteren.

We gaan als bestuur om de (virtuele) tafel zitten en kijken welke opties we hebben om alsnog de competitie af te sluiten. Streep eronder, beslissingswedstrijden, doorspelen..
Allemaal mogelijkheden die ook afhankelijk zijn van wanneer we weer in de zaal kunnen staan. Hoe dan ook, we gaan erop terugkomen.

Wij hopen jullie als bestuur op dit moment voldoende te hebben geïnformeerd maar we zullen jullie de komende tijd op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen.

Let goed op jezelf en jullie naasten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail